Hm, dnes som pozerala zase nejaký úžasný film popisujúci príšernu katastrofu, ktorú sa nám snažili predpovedať už starí Mayovia, pripisujúcu dátumu 21.12. a tak ma napadlo; rátali tí týpci aj s priestupnými rokmi?
Určite rátali, Mayská civilizácia bola oveľa vyspelejšia ako naša si myslím... A navyše oni do toho svojho kalendára niečo také zarátavať nemuseli, lebo netušili o priestupných rokoch, nakoľko ko vidíme jeden ich rok trvá nehorázne dlho...
A skončí v decembri...
Takže nezarátavali ich tak ako ich my poznáme, ale nejako asi určite áno
vies...ked mas jeden kalendar a chces prepocitat aky den je ten den v inom kalendari, tak prepocitavas aj s priestupnymi rokmi. je uplne jedno, ci oni mali alebo nemali pristupne roky.
hej, určite vychádzali z gregoriánskeho kalendára... Rozmýšľam či tie dokumenty čo pozeráte sú vyrobené v texase a je v nich len dokola opakovane "21.12 koniec sveta, ježiš vás zachráni" keď niekto príde ešte s takouto otázkou
@zajkousko Keď vidím zarytého kresťana ako verí v koniec sveta vyčítaní z kalendára civilizácie, ktorej rituály sa zakladali na ľudských obetiach rôznym božstvám... ehm...
@noxiousnicole ja som cital volaky dokument o tychto veciach, a cca pre 5000rokmi sa stala volaka katastrova na zemi, a priblizne kazdych 5000rokou by sa mala znova objavovat, ale to skor katastrofa typu co som cital ze sa udajne stala, ze je jar-leto plodiny zacinaju len dozrievat a znicoho nic sa ochladi na do minusovych teplot na niekolko dni, vsetko zamrzne, niektory ludia to nepreziju a ty co to preziju tak nebudu mat co jest, nieco podobneho som cital pred niekolkymi rokmi ze volaky taky scenar sa stal, a aj teraz by sa mal stat podobny scenar. ale samozrejme nie 21.12, ale iny mesiac, skor jar-leto. takze neviem co je na tom pravdy,
ale tak dovod preco 21.12 ma sa stat co sa stane kvoli nabozenskeho vyznamu ako krestania, ale v skutocnosti 21.12 je skor pohansky sviatok ako zimny slnovrat, znednodusene povedane, sviatok umrtia stareho a narodenia noveho slnka, takze s krestanstvom to nema nic spolocne aby sa to uviedlo na mieru.
Ludstvo ten tzv. koniec sveta prezije. Neviem co ludia s toho robia. Uz tolko krat bolo povedane,ze bude koniec sveta. A zda sa vam,ze sme to neprezili? Tolko filmov okolo toho. Ja tomu neverim. Ja verim,ze to bude ako kazdy obycajny den.
@noxiousnicole Neboj prepočítali, gregoriánsky kalendár vychádza z času za ktorý sa otočí Zem, určenie konca sveta mayským kalendárom vychádza z konštelácie vesmírnych telies v deň letného slnovratu tohoto roku...
prepáč, ale nemôžem si pomôcť, s tebou sa veľmi zle komunikuje ....
ja som kresťan katolík, ktorý berie vieru v Boha "naozaj" tak ako je hlásana v evanieliach, posolstvách a nie ako druhí, že napr. do kostola chodia z povinnosti, že je nedeľa ...
a k veci k dátumu 21.12.2012, to, že niečo sa stane je isté, nebude to však koniec sveta, tak ako to niektorí prezentujú....
v mojom srdci prebýva milosrdenstvo Božie a v Posolstvách sa píše, "Vám moji verní, ktorí ste ma neopustili a hlásate moje slovo, budete v najťaších časoch chráneni Mojou Pečaťou Živého Boha, ona vám bude nápomocná v čase súženia!"...
Ťažko je vysvetlovať niečo človeku, keď neverí v podstatu Boha ako Stvoriteľa ...
Moja snaha na Birdzi je získať čo najviac Birdzákov k láske a viere v Ježiša Krista, tak, aby v nastávajucom období boli pripravení v milosti...
a veľmi by si sa čudoval, aj keď nie verejne ale cez ts komunikujem z viacerými a som veľmi rád, že príjimaju tuto skutočnosť a Posolstva z neba berú ako svoje znovuzrodenie...
@zajkousko takze ty veris vsetko co je hlasane? takze musis byt proti ked zrusili otroctvo, lebo aj to je hlasane, a este tam je aj aku hodnotu ma muz, zena, dieta.... co si pisal nedavno ze Jan Pavol 2 sa ospravedlnil co robili krestania a cirkev pred XY rokmi, ale oni nerobili nic zle, zabijat a vyvrazdovat je pisane v svatom pisme, ze sa to moze robit bez nasledku... atd...
a velmi dobre chapem ako je to pisane v biblii, aj ked vacsina hovori ze by sa to malo chapat priamo a nic ine v tom nehladat, ale tak dajme tomu aj ked v metaforach je to pisane..... aj ty sa dozvies pravdu 21.12 ak verys tym blbostiam
a je mi ľúto, že nechceš pochopiť vyššiu moc, ktorá ti chce dobre, stači len tak máličko a život by sa ti určite stal krajším, šťastnejším a plnším.....
na druhej strane, keby, že tak učiníš, zaradil by si sa do zástupu, ktorá napreduje k nebeským bránam ...........filip
@zajkousko sry, ale ked citam tie veci, co je tam napisane, tak sa cudujem, ze ked si to niekto precita a neni ateista, alebo aspon nema uplny odpor voci tomuto nabozenstvu. to aj moslimovia to maju lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
a myslím si, že nie čiže ten náš "vysnený" koniec sveta bude asi pekne v...
A skončí v decembri...
Takže nezarátavali ich tak ako ich my poznáme, ale nejako asi určite áno
ale aj tak, rozhodne neverím tomu, že 21. bude koniec sveta a teším sa, čo budú hovoriť tí čo tomu veria 22. ráno
nebolo treba ich vyvrazdit a vedeli by sme viac.
ale aj tak neverim ze to nastane prave v tento krasny magicky datum, cize nestresujte preboha o_____O
ale tak dovod preco 21.12 ma sa stat co sa stane kvoli nabozenskeho vyznamu ako krestania, ale v skutocnosti 21.12 je skor pohansky sviatok ako zimny slnovrat, znednodusene povedane, sviatok umrtia stareho a narodenia noveho slnka, takze s krestanstvom to nema nic spolocne aby sa to uviedlo na mieru.
ty veríš obetám a ja zas v lásku a večnosť..........filip
môj zlatý napíš mi to Slovenský, jasne a zrozumiteľné a budem ťa rozumieť ........filip
ale kdežééééééééééé, ja som bukvica ...........filip
mňa zaujíma len ten dátum, keď sa tak spája s Mayským kalendárom, či to niekto správne pepočítal... ako to skutočne bude, sa dozvieme o necelý mesiac
prepáč, ale nemôžem si pomôcť, s tebou sa veľmi zle komunikuje ....
ja som kresťan katolík, ktorý berie vieru v Boha "naozaj" tak ako je hlásana v evanieliach, posolstvách a nie ako druhí, že napr. do kostola chodia z povinnosti, že je nedeľa ...
a k veci k dátumu 21.12.2012, to, že niečo sa stane je isté, nebude to však koniec sveta, tak ako to niektorí prezentujú....
v mojom srdci prebýva milosrdenstvo Božie a v Posolstvách sa píše, "Vám moji verní, ktorí ste ma neopustili a hlásate moje slovo, budete v najťaších časoch chráneni Mojou Pečaťou Živého Boha, ona vám bude nápomocná v čase súženia!"...
Ťažko je vysvetlovať niečo človeku, keď neverí v podstatu Boha ako Stvoriteľa ...
Moja snaha na Birdzi je získať čo najviac Birdzákov k láske a viere v Ježiša Krista, tak, aby v nastávajucom období boli pripravení v milosti...
a veľmi by si sa čudoval, aj keď nie verejne ale cez ts komunikujem z viacerými a som veľmi rád, že príjimaju tuto skutočnosť a Posolstva z neba berú ako svoje znovuzrodenie...
filip
Bibliu musíš vedieť čítať a pochopiť ju ....
i keď je to pre mnohých veľmi ťažké .....
biele si neveriaci myslia, že je čierne a naopak ....
ludstvo sa onedlho dozvie Pravdu o Bohu....
i ty môj zlatý pochopíš ako si sa hlboko mýlil ....
aleluja.....filip
a velmi dobre chapem ako je to pisane v biblii, aj ked vacsina hovori ze by sa to malo chapat priamo a nic ine v tom nehladat, ale tak dajme tomu aj ked v metaforach je to pisane..... aj ty sa dozvies pravdu 21.12 ak verys tym blbostiam
no vidiš, nechápeme sa ....
a je mi ľúto, že nechceš pochopiť vyššiu moc, ktorá ti chce dobre, stači len tak máličko a život by sa ti určite stal krajším, šťastnejším a plnším.....
na druhej strane, keby, že tak učiníš, zaradil by si sa do zástupu, ktorá napreduje k nebeským bránam ...........filip
nech sa ti darí v živote........filip