Neviem podla mna to tak nie je.Je pravda, že po dlhšej dobe je to už troška stereotypnejšie , ale nie vždy je to zvyk. To sa dá rozonať napríklad tým že viete že vam ten clovek chyba, že je vám smutno a tak nie?
to závisi od viacerých faktorov i keď premňa je to už tiež menší stereotyp, ale určite sa najdu chvilky, keď to je obohatené o väčšiu dávku dobrodružstva, takže nie, v mojom prípade to nieje zvyk. Každý človek musí brať vzťah taký aký je, lebo keď si s človekom rozumie ale prakticky sa nudí, ten ďaľší človek môže byť ešte horší, kto vie ? To je môj názor. A tiež neni život len o suepr zábave a zážitkoch, ale aj o bežnom sedliackom živote, ja to beriem tak....
Zo skúseností kamarátky, ktorá mala teraz 7-ročné výročie vzťahu - tá prvotná bezhlavá zamilovanosť vraj po čase opadá, čo ale neznamená, že sa potom zo vzťahu stáva len zvyk.
@galinka a @tommy89 dneska som so svojím priateľom 2 roky a 9 mesiacov, podľa ma ho milujem tak jak som ho milovala aj pred rokom, zmenilo sa to akurát v tom, že už ho toľko nechem kontroovať, že mu verím, že sme sa s našími názormi zjednotili a že sa nehádame ale všetko pekne predebatujeme, nekričíme po sebe lebo to nemá zmyseľ. Na druhú stranu neviem ako to berie on, keď sa ho na to opýtam povie mi že ma tiež miluje, že mu chýbam. Lenže neviem či mi to stačí keď mi to povie. Hovorí, že mám pozerať na činy, ktoré pre nás robí. Lenže podľa ma nieje ukázkovým činom to, že dojde na vikend za mnu a celý víkend opravuje auta a semnu je iba večer
@strikinelka vieščo, ono je to badateľne rozdielne po takom "dlhom" čase. Zo začiatku sa človek snaží robiť všetko preto, aby sa tomu druhému zaľúbil. Po takom roku to už chabne, po dvoch je to už pomaly "zabudnuté" (zvyky, obyčaje a prejavy lásky). My obaja vieme na čom sme a že sa nedaj bože nepodvádzame, no nekontrolujeme sa, ani si moc nepritakávame, že sa máme radi. Je to ako zohraná dvojica robotníkov, kde si jeden druhému nemusí pripomínať, že mu má podať kladivo a klinec.. Ale napriek tomu vieme, že občas si to treba pripomenúť. Hold niesme ešte svoji, že.
@tommy89 verím tomu, že sa to zmení ked budeme spolu bývať, vieš budeme spolu častejšie preotiže teraz sme spolu dosť málo, a preto si myslím že sme spolu taký silný, všetci čo nás poznajú hovoria, že sme dobrý pár niektorý že dokonalý, lenže nikto nieje dokonalý a pár tiež nie. Možno by mi pomohlo prestať rozmýšlať nad hlupostami, kebyže ma nemá rad nieje somnou, a neplanuje spoločnú budúcnosť. Mám pred maturitov tak som troška citlivá ale dakujem
@strikinelka no áno, tak to je si myslím Chlapci majú in veci stále na rozume (teda aj ja som taký), že mám viac záujmov, než "cukríčkovanie" To nieje nič premna
@tommy89 lenže on proste cez víkendy ma iné povinosti než byt semnu.. On neusedi na jednem míste on musí stále neco robit ale je pravda ze chalani to nedávaju tak často najevo
@strikinelka privela riesis...len moja skusenost....ja som uz v krasnom 10rocnom vztahu.....jasne, ze to nie je ako na zaciatku...ved vztah sa vyvija...faza zamilovanosti trva cca. rok-1,5 roka.....potom prichadza vytriezvenie a faza, kedy sa ucis zit aj s chybami nielen prednostami partnera (narocna faza ....a ano, vztah sa stava casom stereotypnejsim...no zvykom by som to nenazvala....budu prichadzat rozne situacie, ci problemy, udalosti, kt. budu vztah korenit.....je len na vas....ci to vyhovuje,....moj muz mi chyba aj teraz, ked odide na 2 dni na sluzobku a neskutocne...hlavne nase rozhovory....je to jediny clovek, kt. mozem povedat vsetko a kt. ma chape......
ak vam je vo vztahu dobre, nehladaj zbytocne problemy (ked nie su) a ukludni sa.....maturita das (ako vsetci vela stastia!
@strikinelka a este jedno (aj ja som robila tuto chybu...ze som chcela byt napr. cely vikend s nim....to bolo to najhorsie....) nerob to....chlapi potrebuju pre seba svoje chlapske chvilky.....
@sorciera asi máš pravdu ..... prečo by som mala hľadať problém, ked je všetko tak ako vždy. Nič sa nedeje a určite ani jeho to nebude baviť stále počúvať, či ma ma rad a ci sa nic nedeje ci mu nic neni.. akurát ho s tým nanevaám. Navyše včera mi povedal, že ked mu poviem že na mna nema cas a ze sa mi nemoze venovat ze si myslí že je ten najhorsi koho sem mohla stretnut a že ho to mrzi, ze by sem si mohla najit nekoho kto na mna bude ment vic casu na toto sem mu povedala jedine, k comu mi bude chalan ktory na mna bude mat cas ked to proste furt nebudes ty
a tie autá opravuje preto, aby mal peniaze, bez ktorých sa nezaobídete?
raz som čítala jeden veľmi múdry článok od veľkej dospelej tety. o tom, ako jej mladá dcéra končí všetky vzťahy, pretože si myslí, že ju tí muži nemilujú, pretože jej to dennodenne nehovoria. a pritom si nevšíma ich činy, čo všetko pre ňu robia, dôležité veci bez zbytočných slov.
takže treba trochu obmedziť americké rozprávky, ktoré okolo reality neprešli ani z veľkej diaľky, a uvedomiť si čo je dôležité.
ak ti nevenuje celý deň času, asi má na to dôvod, a ak aj napriek tomu vyčerpávajúcemu dôvodu je večer s tebou, tak nenariekaj, že ťa už nemá rád
@leilla klobuk dole pred tvojou rečov. Je to pravda robí 12 hodín denne večer je unavený jak pes a aj tak dojde na ten internet a ide sa semnu rozpravat . Ked ma cas mi prezvoni a vzdy ked mu ja prezvoin odzvoni pise mi smsky cez vikend chodiva z brna do gbelu iba koli mne, setri penizky na nase byvanie a ja si tu dpc vypravam ze ma nema rad ale sem blba kks Všetkým čo mi tu napísali strašne moc dakujem otvorili ste mi oci... thanks
Dalo by sa povedať,že ja mám vzťah,ktorý trvá už 7 rokov a áno,po čase vnímaš toho druhého ako samozrejmosť...človek už musí hľadať nejaké cesty,aby jeden drruhému neliezol na nervy
ja som sa nedavno pýtala babky, či si myslí, že vzťah po dlhých rokoch je len zvyk. Povedala mi jednu krasnu historku, čo zažila s dedkom, čo všetko pre neho robila... nechcem to tu rozpisovať, ale myslím si, že ak je to pravá láska, ak sa dvaja naozaj milujú tak to môže byť laska na celý život. ja tomu verím. ďalšia vec však je, že ťažko človek najde svoju spriaznenú dušu :/
poznám prípady pri ktorých to je len zvyk a čakanie oboch kym to skončí ten druhý a aj také čo aj po rokoch maju stale k sebe cestu, ten cit atu istotu.... a láska nie ej le to chvilkové pobláznenie prvých mesiacov...
Ale ved zvyk je super. Rano zvyknem chodit na WC a uz si bez toho neviem ani predstavit zivot, chybalo by mi to. Podobne je to so zenami. Ak si zvyknem, je to znamenie, ze mi osoba vyhovuje a ak sa nic zleho neprihodi, bude mi vyhovovat navzdy. Idem sa vycurat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ja zas nejak nevidim pointu vo vztahoch na par mesiacov ci na rok dva. strasne si vraviet ze sa lubime a ze je to navzdy,a o daky rok sa rozist...
ak vam je vo vztahu dobre, nehladaj zbytocne problemy (ked nie su) a ukludni sa.....maturita das (ako vsetci vela stastia!
a tie autá opravuje preto, aby mal peniaze, bez ktorých sa nezaobídete?
raz som čítala jeden veľmi múdry článok od veľkej dospelej tety. o tom, ako jej mladá dcéra končí všetky vzťahy, pretože si myslí, že ju tí muži nemilujú, pretože jej to dennodenne nehovoria. a pritom si nevšíma ich činy, čo všetko pre ňu robia, dôležité veci bez zbytočných slov.
takže treba trochu obmedziť americké rozprávky, ktoré okolo reality neprešli ani z veľkej diaľky, a uvedomiť si čo je dôležité.
ak ti nevenuje celý deň času, asi má na to dôvod, a ak aj napriek tomu vyčerpávajúcemu dôvodu je večer s tebou, tak nenariekaj, že ťa už nemá rád
v pohode, len som ti stručne zhrnula, čo pred časom otvorilo oči mne
a veď brno je kúsok, tak skús niekedy prísť ty za ním
No o dva týždne to budú dva roky čo sme spolu, tak potom ti napíšem