Oni rozputali celu seriu katastrof, vdaka nim prisli k moci fasisti a nacisti.
Fasisticke staty a 3 risa sa stavali prirodzene na odpor proti bolsevikom, lebo uz vtedy bola vidina komunizmu pre mnohych zjavne stupidna a nefunkcna.
Takze nebyt bolsevikoch, nebol by ani tak uspeny nastup Hitlera, lebo by nebol financovany mocnymi ludmi ktory sa obavali cervenych skurvysynov a ich zostatnovaniu. A bez znacnych financii by Hitler nemohol ani roztocit tu velku party.
Pre mna je najväčšou tragédiou, že aj ked ludia videli čo sa v celom 20. storočí deje, nepoučili sa z toho. (a nikdy sa nepoučia)
8.ak myslíš Československo 1968 (lebo v 68 sa toho stalo vela), tak na to aby to bola tragédia nemusel zahynúť ani jeden človek. Zrada, okupácia, donútenie, zničené nádeje... myslím že to je tragédia.
10. ver tomu, ze takmer nikto nevie co sa dialo v 20.st a ludia tomu nechcu verit, ked im to povies, takze vobec nema zmysel tato tema, lebo vsetko ma nejaky podtien co tu pisete ale zato je spolocny....ale ono tie klamstva padnu za par rokov , lebo dost vela ludi sa zacina burit aj z ich vlastnych radov.
Holyknight: Nemci? Ved po boku 3. rise takmer vsetky europske narody, to neboli len Nemci. A vo Waffen SS, ktory vrazdili aj civilistov, boli nemci zastupeni iba z nejakych 30%.
23. treba si uvedomit ze Hitler nezatracoval ine kultury. On uznaval aj Cinanov, Japoncov, moslimov je mu islo hlavne o "udrzanie cistej a zdravej rasy"
Paktoval sa s Velkim Muftim, co bol v tej dobe vodca moslimov. V islame videl vela spolocneho s narodnym socializmom a naopak. Co je viacmenej aj pravda, staci si pozriet dnesnych heilujucich vojakov Hamasu a trasparenty moslimskych zienok s nazvom "God bless Hitler"
Som neuveritelne prekvapeny I ked je viac nez blbe o tomto hovorit akokolvek v dobrom. Zipporah, moj tip tu odznel uz 4x ak som dobre ratal. Ano, je to tak najvacsou tragediou 20 storocia je bez dohadov mozno oznacit 26 april 1986 teda Černobyľ.
Som prekvapeny ze viaceri na tuto vec nezabudli a uvedomuju si vaznost tejto havarie.
A pokial viem, tak je tato vec aj ocfialne najvacsou tragediou 20 storocia cez vsetky vojny. Uz len preto ze vojna bola umelo vyvolana, a to je teraz jedno jak, jedno kym. Sice aj toto ale je to skratka cosi ine. A na to sa nesmie nikdy zabudnut. Ved dosledky su tu dodnes...
Ta udalost bola necakana, ale kompetentny ju mohli ocakavat, ked odpojili jeden reaktor v elektrarny ktoru nestihli ani poriadne odskusat(koli politickemu tlaku komancov)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ja povazujem najvaciu tragediu nastup bolsevikov!
Oni rozputali celu seriu katastrof, vdaka nim prisli k moci fasisti a nacisti.
Fasisticke staty a 3 risa sa stavali prirodzene na odpor proti bolsevikom, lebo uz vtedy bola vidina komunizmu pre mnohych zjavne stupidna a nefunkcna.
Takze nebyt bolsevikoch, nebol by ani tak uspeny nastup Hitlera, lebo by nebol financovany mocnymi ludmi ktory sa obavali cervenych skurvysynov a ich zostatnovaniu. A bez znacnych financii by Hitler nemohol ani roztocit tu velku party.
Takze si fakt neviem prestavit ci by nieco ako nacizmus existoval bez svojho "predchodcu".
8.ak myslíš Československo 1968 (lebo v 68 sa toho stalo vela), tak na to aby to bola tragédia nemusel zahynúť ani jeden človek. Zrada, okupácia, donútenie, zničené nádeje... myslím že to je tragédia.
Ved bezny ludia vtedy nepachali ziadne zlociny nech boli na ktorejkolvek strane.
Geordie: Ja som nevidel co sa stalo v celom20. storoci. Lebo som v nom zil necelych 18 rokov a stale na jednom mieste
Z toho co som nezazil, zostava len mnoho roznych historickych pramenov ktore si navzajom aj odporuju.
A hlavne historia 20. storcia je sucastou vysokej hry ktorej uz nikto nerozumie.
A ked niekto niecomu nerozumie nemoze sa z toho ani poucit.
20. nova informacia pre mna
Boli dokonca aj Albanske a Turecke divizie.
A teraz predchvilou som sa docital ze aj Indovia a Briti bojovali vo Waffen SS.
Takze to bola narodnostne maximalne zmiesana armada.
haha, hej 20.st. si zahralo veľký poker
ach, amerika...no comment
Tejto mojej osobnej tragédii sa nevyrovná holokaust, Černobyľ, Hitler, 11.september ani žaidna iná svetová tragédia
Paktoval sa s Velkim Muftim, co bol v tej dobe vodca moslimov. V islame videl vela spolocneho s narodnym socializmom a naopak. Co je viacmenej aj pravda, staci si pozriet dnesnych heilujucich vojakov Hamasu a trasparenty moslimskych zienok s nazvom "God bless Hitler"
Som prekvapeny ze viaceri na tuto vec nezabudli a uvedomuju si vaznost tejto havarie.
A pokial viem, tak je tato vec aj ocfialne najvacsou tragediou 20 storocia cez vsetky vojny. Uz len preto ze vojna bola umelo vyvolana, a to je teraz jedno jak, jedno kym. Sice aj toto ale je to skratka cosi ine. A na to sa nesmie nikdy zabudnut. Ved dosledky su tu dodnes...