Máte niekedy pocit, že nedokážete vôbec ovplyvniť, nad čím rozmýšľate?
Je pre mňa dosť ťažké to opísať, ale asi by som to prirovnala k tomu, keď ste nútení napr učiť sa niečo, čo vás nebaví. Nedokážete proste udržať vlastnú pozornosť na tej danej nezaují
@domiki25 áno, presne viem o čom hovoríš... a tiež neviem čo s tým, rozčuľuje ma to, ale nejako to nejde ovplyvniť... nejako sa neviem sústrediť na bežné veci v mojom živote...
samozrejme že to poznam. zaživam to skoro každy deň keď sa mam učiť take bludy ako napr. fyzika alebo chemia a atď. proste aj by som sa už učila ale neda sa proste mi mozog nepracuje akoby ma nechcel počuvať a varvi mi "nie, neuč sa to, nesustreď sa, veď ťa to predsa nezaujima" nič pre to nerobim. počuvnem mozog, neučim sa.
niekedy je to chytak a staci vytrvat v snahe a potom uvidis, ze to bol len pocit.
mam urcite lepsie skusenosti s tym, ked som sa ucila napriek tomu pocitu, ze mi to nelezie do hlavy ako ked som si povedala, ze teraz to nejde a vhodna chvila neprisla...fakt neviem, co to je, ale je to neprijemne. nemyslim si vsak, ze je to ozajstna indispozicia
@domiki25 no mňa vždy zaujímala chémia, rada som sa to učila, trávila nad ňou hodiny a hodiny a učila sa nové veci, proste to bol môj svet... ale teraz sa proste neviem sústrediť... mám pocit, že môj svet sa rozpadá a ak to takto pôjde ďalej, tak nebudem dobrá v tom, čo ma baví takže asi chápem...
ja sa viem sústrediť na učenie len tesne pred skúškou, to isté platí o prednáškach, tam mi horzne ubiehajú myšlienky, hlavne ak hovorí prednášajúci monotónnym hlasom a neuvádza praktické príklady na čo mi to v živote bude...
@hanka12 ok, toto ma strasne zosmutnilo... asi sa v tom trochu vidim.
...
pokial ide o skolu - to sa mi samozrejme stavalo vzdy, s nejakym predmetom, nikdy ma nebavilo vsetko (som z gympla), ale to som brala ako nutnost a ze je to ok.
to, ze ma prestali bavit veci, ktore ma bavili, a ani ma nezacali bavit nove, to neberiem ako ok.
presne ten pocit mam - ze nedokazem urobit uz NIC dobre. nic.
@domiki25 úplne rozumiem... a stalo sa niečo nedávno, čo by tento tvoj stav spôsobilo? alebo to prišlo len tak nečakane? lebo ja viem, čo sa u mňa udialo a teraz sa musím pozbierať a asi preto sa môj mozog ešte nevie sústrediť... ale ak to prišlo bez dôvodu, tak je to zvláštne, prinajmenšom...
@11 som to chcel akurát napísať, neskúšal som to síce (chystám sa), ale čítal som článok o tom, že to "pravdepodobne" pomáha, boli porovnania medzi študentmi, ktorí meditovali a nemeditovali a tí meditujúci dokázali zvládnuť skúšku lepšie.
Musi byt nejaky dovod, preco sa ti takato radikalna zmena v tvojom mozgu udiala...mozno ta nieco trapi, mozno mas v hlave nedoriesene veci, ktore ta nuti tvoja myslel stale rozoberat alebo nieco nie.. Skus si najskor vyriesit- zlepsit tvoj dusevny, psychicky stav a ostranit nepotrebne veci z mysle a zbav sa ich.
Jednoducho si to v hlavicke "uprac".
nasledne skus meditovat ako bolo uz vyssie uvedene, sportuj, cvic (fyzicka aktivita je dolezita)
Popripade skus vitaminy Memo Plus, Gingo a dopln vytamin B...taktiez ti pomozu rozne bylinky ako naprikla Rozchodnica Ruzova
poznám to ... treba si naplniť a vyriešiť tie veci nad ktorými premýšlaš miesto toho nad čím by si mala ... ísť na to postupne ... a je to tým že máš mysel zamestnanú niečim pre teba doležitejším, u mňa normálne hh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale ide aj o veci, ktore vas, dajme tomu, niekedy zaujimali, bavili, skratka veci mimo skoly, hobby, znami a pod?
mam urcite lepsie skusenosti s tym, ked som sa ucila napriek tomu pocitu, ze mi to nelezie do hlavy ako ked som si povedala, ze teraz to nejde a vhodna chvila neprisla...fakt neviem, co to je, ale je to neprijemne. nemyslim si vsak, ze je to ozajstna indispozicia
...
pokial ide o skolu - to sa mi samozrejme stavalo vzdy, s nejakym predmetom, nikdy ma nebavilo vsetko (som z gympla), ale to som brala ako nutnost a ze je to ok.
to, ze ma prestali bavit veci, ktore ma bavili, a ani ma nezacali bavit nove, to neberiem ako ok.
presne ten pocit mam - ze nedokazem urobit uz NIC dobre. nic.
Jednoducho si to v hlavicke "uprac".
nasledne skus meditovat ako bolo uz vyssie uvedene, sportuj, cvic (fyzicka aktivita je dolezita)
Popripade skus vitaminy Memo Plus, Gingo a dopln vytamin B...taktiez ti pomozu rozne bylinky ako naprikla Rozchodnica Ruzova