Včera v posteli som sa zamýšľal a prišlo mi zvláštne, že slovo pomyje, obsahuje slovo myje, rovnako v Češtine slovo pomeje obsahuje meje, myslíte, že žrádlo pre ošípané - pomyje má niečo s umývaním?
Mna zasa zaujima slovo "rajčina" skladá sa to z raj - čina a inak sa rajčina povie paradajka a to sa sklada z paradaj - ka a paradise je po anglicky slovo raj
oco mi hovori vzdy historku zo skoly, ked brali vybrane slova a ucitelka (sudruzka) povedala jednemu spoluziakovi, nech povie priklad s predponou na slovo myt, a on na to ze pomyje...
ma tak napada- moja teta na dedine umyva riad v takom hrnci, najprv splachne tu naj spinu a vodu potom pouzivaju pre tie prasce.. len im tam jasneze este nieco nahadzu... hmm
tha lebo ked mas nedojedene zvysky jedla pekne ich par decami vody zmyjes do pripravenej nadoby a davas prasiatkam ....pripadne ked je vela tuhej potravy tak to zaparis horucou vodou a podavas ..(prasatam isteze)
waw...vy mate silu riesit take dolezite veci....pomyje a paradajky....nechcem vam to tu kazit ale podla mna slova nemaju povod...podla mna sa niekto niekedy davno hral s pismenkami, dal ich par dokopy a bolo.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Z Češtiny si zober rajské jablíčko a máš
Len ma potom máta prečo nie je aj v angličtine niečo ako paradajka, ale tomatoe
No veď na to je táto téma podnet máš, šup
Moja babka zvykla robiť ... Tak sa niekedy zastav keď budem u nej, hneď ťa umyjem
"Oco šiel večer do krčmy a na nás sa vysral"
Takže ty popieraš aj tvorenie slov na základe predpon a prípon?