...mam taky mensi problemik...moja mama ma mozno rakovinu...mozno sa wam zda byt divne ze taku osobnu vec wesam na net ale newem to prehltnut...proste newem co mam robit ako sa k nej spravat a ona sa sprava akoby sa nic nedialo...newem ci mam verit v to z
nestresovat...stres hadam najhorsi vplyv......a ako doteraz, no hadky by si mohl a vynechat..aby si zase ju nestresovala......ale rakovina nie je choroba, ktora s aneda liecit.....su horsie horoby....nemusis hned vydiet rovnicu: rakovina=smrt...sorry ze to tak pisem, mozno som to s tou rovnicou prehnala..ale mnoho ludi sa vyliecilo..mnoho ludi zije s rakovinou mnoho rokov....a nemas nic potvrdene...cize v pohode bud zatial...
Ja som zažil to isté. Keď som mal tiež nejakých 14 zistili ju aj mojej mame. Neviem, mne to nejak nedochádzalo alebo čo, ja som si ani na sekundu nepomyslel, nepripustil že by ju to mohlo nejak zasiahnuť. Celá rodina v strese no ja som bol v úplnej pohode. Inokedy sa trápim pre úplné hovadiny ale vtedy... Ja neviem. (a teraz vyzerám ako riadne hovädo...) Potom mame ten nádor vyoperovali a ako rýchlo to prišlo tak rýchlo to aj odyšlo. Uvidíš, rovnako to bude aj pri tebe.
0, ak si este nie si ista, ze ma rakovinu tak nerob paniku..ale v dnesnej dobe, ak sa aj rakovina podchyti skoro, tak sa da uz uspesne liecit..ale ide hlavne o to, ze aky organ rakovina zasiahla...a v akom je uz stadiu...
Niekedy je lepšie správať sa "akoby sa nič nedialo", viem že aj kamarátke viac pomáhalo keď mala ťažké obdobie keď sme sa s ňou proste bavili a pomáhali jej zabudnúť na trápenie a nie jej to ešte pripomínať a ľutovať ju...
Nestresuj zbytočne keď ešte nie sú výsledky a nestresuj ani ju... Proste snaž sa len jej viac pomáhať... a držím palce aby boli tie výsledky dobré
moja mamina mala takisto rakovinu...došla na to včas a šecko je v porádku (no v porádku jak v porádku, furt má zlú krv a tak ale proste rakovina je fuč)...ale mne osobne ani nepovidala, že má rakovinu (dozvedela sem sa to, ked sme byli spolu na nákupe stretla svoju kamarátku a jej to povidala, takže no)...holka nemaj boja, určite to bude dobré
V prvom rade počkaj na výsledky. Ak budú negatívne, budem sa tešiť spolu s tebou, no ak budú pozitívne, svet sa ešte nezrútil.
Rakovina prsníka je časté ochorenie, no možno ho aj veľmi úspešne liečiť. Je viacero možností liečby od menej invazívnych po invazívnejšie. Čím viac možností, tým väčšia šanca zvíťaziť. Nebudem tu teraz tie možnosti riešiť, na to sú lekári.
Pýtaš sa, ako sa máš správať. Hlavne maminu podpor. Povedz jej, že nie je sama, že sa s rakovinou pobijete spolu. Určite ju však neľutuj, bolo by to ako by si ju odsúdila rovno na smrť. Mysli pozitívne a donúť aj mamu myslieť pozitívne. Kým nezačne s liečbou, vlastne sa nič nemení, no potom buďte celá rodina opatrná. Mamina môže byť nervózna, vyčerpaná, nervózna z vyčerpanosti... Pomáhajte jej s domácimi prácami a nemyslím ako zvyčajne v sobotu dopoludnia. Upratuj po sebe riad, ulož si veci... Nenúť ju, aby robila to, čo máš vlastne robiť ty sama.
Najdôležitejšie je však jedno: Povedz jej, že ju ľúbiš a že sa to nemení kvôli jej chorobe. Pri liečbe je dôležitá psychická podpora, tak ju podpor - láskou.
myslíš si že tvoja mamka chce aby si sa trapila ona sa trapi viac ako ty???? ludia nepotrebujú lútosť... spravaj sa k nej ako kebyže sa nič nedeje viem že sa to neda ale pokús sa to dako prehltnúť... ale mohla by si sa lepšie učiť a pomáhať jej... ako napr ja. môjmu fotrovy prestali fungovať obličky a ja som sa spraval ako kebyže sa nič nestalo iba som mu hovoril že on sa stoho dostane že dostane transplantát a po 2 rokoch ho dostal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
2. skusila si sa s nou o tom pozorpravat?
3. nepis W namiesto V
Neboj sa. Bude to dobre.. Porozpravaj sa s nou.. drzim prsty.
Nestresuj zbytočne keď ešte nie sú výsledky a nestresuj ani ju... Proste snaž sa len jej viac pomáhať... a držím palce aby boli tie výsledky dobré
a som z toho uz uplne na nervy
necem sa jej to opytat bo mi povie ze ju uz pochovavam
j alen verim ze jej nic neje
V prvom rade počkaj na výsledky. Ak budú negatívne, budem sa tešiť spolu s tebou, no ak budú pozitívne, svet sa ešte nezrútil.
Rakovina prsníka je časté ochorenie, no možno ho aj veľmi úspešne liečiť. Je viacero možností liečby od menej invazívnych po invazívnejšie. Čím viac možností, tým väčšia šanca zvíťaziť. Nebudem tu teraz tie možnosti riešiť, na to sú lekári.
Pýtaš sa, ako sa máš správať. Hlavne maminu podpor. Povedz jej, že nie je sama, že sa s rakovinou pobijete spolu. Určite ju však neľutuj, bolo by to ako by si ju odsúdila rovno na smrť. Mysli pozitívne a donúť aj mamu myslieť pozitívne. Kým nezačne s liečbou, vlastne sa nič nemení, no potom buďte celá rodina opatrná. Mamina môže byť nervózna, vyčerpaná, nervózna z vyčerpanosti... Pomáhajte jej s domácimi prácami a nemyslím ako zvyčajne v sobotu dopoludnia. Upratuj po sebe riad, ulož si veci... Nenúť ju, aby robila to, čo máš vlastne robiť ty sama.
Najdôležitejšie je však jedno: Povedz jej, že ju ľúbiš a že sa to nemení kvôli jej chorobe. Pri liečbe je dôležitá psychická podpora, tak ju podpor - láskou.
Ale hlavne nestresuj..
Co sa tyka cytologie, je 5 stupnov vysledkov od najlepsieho po najhorsie, zla cytologia nemusi byt "zla cytologia"